tisdag 7 augusti 2018

Skolans korridorer kallar!
Det är den tiden på året igen när många mindre och större elever skall damma av ryggsäcken och styra stegen mot skolan. Det kan väcka en lång rad olika känslor att gå till skolan igen, positivt och negativt.

För en del kan det kännas som att stressnivån stiger. Här är vår text om prestationskrav aktuell igen. Det skadar inte att påminna dig, kära läsare, som känner stress över dina skolprestationer att varken du eller dina vitsord behöver vara perfekt. Om du vet att du har tendens att stressa är det extra viktigt att medvetet ordna avkoppling som motvikt. Du är viktig och bra oavsett vilka siffror du har på ditt betyg!
För många är det roligt att komma till skolan och se sina kompisar dagligen igen. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns flera som inte får denna upplevelse av glatt återseende, många som känner sig ensamma och utanför. Det är många som blir mobbade och har svårt att vara i skolan. Det är viktigt att man inte vittnar mobbning i all tystnad utan att man ser till att en vuxen i skolan är medveten om situationen. Och om du är den  som blir mobbad - bli inte ensam!

Vi önskar att ni elever har ett bra skolår! Vi önskar att ni tar väl hand om er själva, men också om varandra. Vi hoppas året är lärorikt, bjuder på nya upplevelser och samhörighetskänslor.

<3: Ira&Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar